• Levering binnen de 3 dagen in BE
  • Gratis levering in het Meetjesland
  • vanaf €100 daarbuiten

Is it mead,  you're looking for?

EEN BIJZONDER DRANKJE

Mede is terug van (zéér lang) weggeweest! Baron Honey Mead is Belgische mede (geen honingwijn) die gemaakt wordt in limited batches op basis van lokale honing. Geduld en creativiteit staan steeds centraal en zorgen voor een rijke, karaktervolle mede die u ongetwijfeld zal verrassen!

Een heerlijk aperitief, 100% natuurlijk en zonder gluten of toegevoegde suikers.


APPELMEDE

 

Dit is onze 100% ‘vintage’ Belgische mede, gemaakt van lokale honing in combinatie met appelsap van verschillende rassen.

De honingmix bestaat uit framboosbloesem-, linde-, klaver- en andere soorten honing uit verschillende regio’s in Vlaanderen: van het landelijke West-Vlaanderen tot de fruitboomgaarden op de Haspengouwse heuvels in Limburg.

Het resultaat is een fruitige, frisse appelmede of zogenaamde ‘cyser’ (Engels) met een lichte aciditeit en daardoor ideaal als aperitief of digestief.

70cl – 15% ABV – serveer licht gekoeld op 15°C

 

BOEKWEITMEDE

Dit is een interpretatie van de allereerste mede die onze mede-maker ooit proefde, op een koude winteravond in Warschau. De 15-jaar oude mede van boekweithoning was subliem en vooral: met niets te vergelijken. Onderweg naar huis ontstond het idee om ooit zelf mede te introduceren in België. Het eerste experiment werd al snel opgestart. 

De donkere honing werd gekocht bij een imker in Mazurië, het land van Duizend Meren in het noordoosten van Polen, en werd gefermenteerd samen met Vlaamse honingsoorten.

Dit is een zogenaamde ‘varietal mead’ aangezien het intense mout-achtige aroma van de monoflorale boekweithoning op de voorgrond staat. Het is een unieke amberkleurige mede die prachtig samengaat met geitenkaas en paté.

 

70cl – 14,5% ABV – serveer licht gekoeld op 15°C

 

VLIERBLOESEMMEDE

De verse huisgemaakte vlierbloesemsiroop van onze mama, waar we als kind elke zomer naar uitkeken, inspireerde ons om een mede te maken die spontaan het zomerse gevoel terug opwekt.

Voor de basis mede hebben we een mix van lokale linde-, balsemien- en voorjaarshoning gefermenteerd. Tijdens het rijpingsproces hebben we de batch vervolgens geïnfuseerd met vlierbloesems.

Het resultaat? Een heerlijke mede met bloemige aroma’s en een lichte honing zoetheid! Lekker als aperitief, lich gekoeld of met een ijsblokje geserveerd. Welkom, zomer!

 

70cl – 15% ABV – serveer licht gekoeld op 15°C

 

Special gift set* containing 3 flasks (20cl) of mead: Baron Apple Mead, Buckwheat Mead and Elderflower Mead.

This set is an excellent choice if you want to discover the different flavors that mead can express.

All our products are made from raw honey and are matured for at least one year.